Loading...
 
 • Σάββατο 18 Ιαν 2020
  Σε μια μελέτη ενηλίκων που αφορούσε άνδρες και γυναίκες φάνηκε ότι τα αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης-σημαντική ανδρογόνος ορμόνη-μείωναν το κίνδυνο ανάπτυξης άσθματος στις γυναίκες. Τα αποτελέσματα αυτά είχαν εφαρμογή και σε παχύσαρκες γυναίκες.
   
 • Σάββατο 30 Νοέ 2019
  Σε μια μεγάλη κοόρτη εγκύων γυναικών με άσθμα φάνηκε ότι η απώλεια ελέγχου της νόσου και η παρουσία παροξύνσεων οδηγούσε σε ανεπιθύμητα συμβάντα που αφορούσαν επιπλοκές εγκυμοσύνης, πρόωρο τοκετό, χαμηλό βάρος γέννησης, συγγενείς διαταραχές στο έβρυο καθώς και κίνδυνο ανάπτυξης άσθματος στα 5 πρώτα χρόνια της ζωής. Είναι λοιπόν σημαντικό να υπάρχει έλεγχος της νόσου με σκοπό την αποφυγή ανεπιθύμητων καταστάσεων. 
   
 • Πέμπτη 14 Νοέ 2019
  Ένας απο τους πιο σημαντικούς παράγοντες που προκαλεί παροξύνσεις άσθματος είναι οι ιώσεις.Η επιδείνωση των συμπτωμάτων (βήχας, ρινίτιδα, συριγμός, δύσπνοια) και η εμφάνιση νέων συμπτωμάτων κατά την περίοδο που ο ασθενής έχει προσβληθεί από ίωση απαιτούν διερεύνηση από Πνευμονολόγο και τροποποίηση της διαχείρισης της νόσου. Κατά συνέπεια είναι σημαντικό οι ασθενείς να εμβολιαστούν κατά της γρίπης, όπως συνιστούν και οι διεθνείς οδηγίες. 
   
 • Τρίτη 22 Οκτ 2019
  Σε παιδιά με άσθμα που υποβλήθηκαν σε τεστ άσκησης μια παρατηρούμενη διαφορά ≥3 σε προκαθορισμένη κλίμακα συμπτωμάτων με επικρατούν αυτό της δύσπνοιας σε συνδυασμό με χαμηλό έλεγχο της νόσου βάσει βαθμονόμησης στο Asthma control test ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικά για την επιβεβαίωση ή τον αποκλεισμό του βρογχόσπασμου σχετιζόμενο με την άσκηση.  
   
 • Σάββατο 21 Σεπ 2019
  Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό World Allergy Organization Journal φάνηκε ότι μια παρέμβαση εκπαίδευσης σε ηλικιωμένους ασθενείς με άσθμα βελτίωσε τη συμμόρφωση στη θεραπεία, την τεχνική χορήγησης των εισπνοών καθώς και τον έλεγχο της νόσου. 
   
 • Δευτέρα 12 Αύγ 2019
  Σε πανευρωπαική μελέτη που αφορούσε 18 χώρες -περιλαμβανόταν και η Ελλάδα- φάνηκε ότι 1 στις 3 περιπτώσεις παιδικού άσθματος σχετίζεται με την παρουσία  ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
   
 • Πέμπτη 18 Ιούλ 2019
  Σε μελέτη που προέρχεται από τις ΗΠΑ φάνηκε ότι ένα σημαντικό ποσοστό γυναικών με άσθμα που είναι σε κύηση έχουν μη ελεγχόμενη νόσο. Κύρια αιτία, η μη συμμόρφωση στην αγωγή. Προσοχή λοιπόν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης για τις ασθματικές γυναίκες. Συνεχίζουμε την αγωγή με σκοπό τον έλεγχο της νόσου.
   
 • Κυριακή 02 Ιούν 2019
  Οι ασθενείς με άσθμα που είναι >65 ετών είναι συνήθως γυναίκες, με αυξημένο βάρος και χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερη βαρύτητα και περισσότερες συν-νοσηρότητες.
   
 • Δευτέρα 06 Μάι 2019
  Η 7η Μαΐου 2019 - Παγκόσμια Ημέρα για το Άσθμα, αποτελεί λοιπόν μια ημέρα εγρήγορσης και εκπαίδευσης για το συχνό αυτό νόσημα του αναπνευστικού.
  Το φετινό μήνυμα περιλαμβάνει το ακρωνύμιο STOP που αναφέρεται σε 4 βασικές αρχές της ορθής διαχείρισης του άσθματος:

  1) Την σωστή εκτίμηση των ασθματικών συμπτωμάτων
  2) Την αξιολόγηση της απάντησης στη θεραπεία
  3) Την παρακολούθηση και επανεκτίμηση και
  4) Την προσαρμογή της φαρμακευτικής αγωγής βάσει των ανωτέρω.
  Η ορθή διαχείριση του άσθματος είναι ένας εφικτός στόχος που οδηγεί σε βελτίωση της ποιότητας ζωής των πασχόντων αλλά και σε ελάττωση του κόστους για τη δημόσια υγεία που είναι ιδιαίτερα υψηλό όταν δεν αντιμετωπίζεται σωστά. Το μήνυμα αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό για όσους πάσχουν από σοβαρό άσθμα που επηρεάζει σημαντικά την καθημερινή τους ζωή και προβληματίζει τον θεράποντα ιατρό. Με τις νεότερες βιολογικές θεραπείες ο στόχος της επιτυχούς διαχείρισης αυτών των ασθματικών είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά εφικτός.
   
  Λέμε λοιπόν STOP στα σφάλματα στη διαχείριση του άσθματος και
  Λέμε ΝΑΙ στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθματικών
   
 • Κυριακή 14 Απρ 2019
  Σε μελέτη από τη  Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσιγκτον, βρέθηκε ότι το 13% των νέων περιστατικών άσθματος ετησίως σχετίζεται με τη ρύπανση από το διοξείδιο αζώτου των οχημάτων σε πόλεις με αυξημένη κυκλοφορία. 
   
119 Αντικείμενα. Σελίδα 1/12
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10