Loading...
 
 • Τρίτη 01 Νοέ 2016
  H αποφυγή έκθεσης  παιδιών με άσθμα σε αλλεργιογόνα οικιακού περιβάλλοντος, σε παθητικό κανισμα και σε ρύπανση της ατμόσφαιρας είναι εφάμιλλη θεραπευτικά με τη φαρμακευτική θεραπεία και μειώνει τις παροξύνσεις άσθματος.
   
 • Κυριακή 09 Οκτ 2016
  Μελέτη που αφορά τη χρήση αντιβιοτικών σε ασθματική κρίση δεν βρήκε κανένα στατιστικά ή κλινικά σημαντικό όφελος στα συμπτώματα, την πνευμονική λειτουργία, ή την ταχύτητα της ανάρρωσης. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη χορήγηση αντιβιοτικών σε ασθματικές κρίσεις. 
   
 • Τετάρτη 28 Σεπ 2016
  Μελέτη που προέρχεται από το περιοδικό Thorax υποστηρίζει ότι παιδιά < 5ετών που μεγαλώνουν σε αγροτικό περιβάλλον παρουσιάζουν λιγότερο κίνδυνο ανάπτυξης αλλεργικών  νοσημάτων όπως άσθμα και ρινίτιδα. 
   
 • Σάββατο 10 Σεπ 2016
  Στο πρόσφατο Πανευρωπαικό συνέδριο της Πνευμονολογίας που έγινε στο Λονδίνο από 3-7/9 ανακοινώθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν το άσθμα.  Τα πιο σημαντικά  από αυτά αφορύσαν την επίδραση της χορήγησης αντιβιοτικών σε παιδική ηλικία και το κίνδυνο ανάπτυξης αλλεργιών, το αυξημένο ΒΜΙ και την επίδραση που έχει στην ενήλικο ζωή στις νοσηλείες σχετιζόμενες με το άσθμα καθώς και τη τροποποίηση της γενετικής έκφρασης του άσθματος από το θηλασμό.  

   
 • Δευτέρα 18 Ιούλ 2016
  Καμπάνια ενημέρωσης για το Άσθμα και την ΧΑΠ της Ελληνικής Πνευμονολογικής εταιρίας. Κεντρικό Μήνυμα «Προστατεύστε τα πνευμόνια σας σαν τα μάτια σας!» (Μην Κλείνετε τα μάτια).
   
 • Σάββατο 16 Ιούλ 2016

  Μία νέα μελέτη έδειξε ότι το άσθμα εμφανίζεται συχνότερα σε ανθρώπους υπέρβαρους ή ελλιποβαρείς, σε όσους καπνίζουν ή καταναλώνουν αλκοόλ, αλλά και σε αυτούς που χρησιμοποιούν στερεά καύσιμα στο σπίτι. Η αρνητική αυτή επίδραση φάνηκε ότι ήταν σαφώς εντονότερη στις γυναίκες.

   
 • Κυριακή 10 Ιούλ 2016

  Η ενεργητική και η παθητική έκθεση στον καπνό του τσιγάρου κατά την εγκυμοσύνη αλλά και μετά τον τοκετό αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης συριγμού στα παιδιά έως την ηλικία των 2 ετών

   
 • Κυριακή 26 Ιούν 2016

  Μία νέα μελέτη έδειξε ότι το άσθμα, και μάλιστα το σοβαρό , παρουσιάζει την τάση να βελτιώνεται και να γίνεται ηπιότερο σε βάθος χρόνου. Παράγοντες που βρέθηκαν να βοηθούν στην μετάβαση αυτή είναι η υψηλή κοινωνικοοικονομική κατάσταση και η απουσία συν-νοσηροτήτων (δηλ. και άλλων παθήσεων από τις οποίες πιθανώς πάσχει ο ασθενής). Αντίθετα όσο πιο δύσκολα ρυθμίζεται το άσθμα στο πρώτο έτος εμφάνισης του (που φαίνεται από την ανάγκη λήψης πολλών φαρμάκων) τόσο μικρότερη η πιθανότητα να βελτιωθεί.

   
 • Πέμπτη 23 Ιούν 2016
  Βεβαιωθείτε ότι έχετε επικαιροποιημένο σχέδιο δράσης για το άσθμα σας και συζητήστε μαζί του για τυχόν προσαρμογή του τις ημέρες του καύσωνα. Και να θυμάστε πάντα: όταν βγαίνετε έξω, να έχετε ανά πάσα στιγμή μαζί την ανακουφιστική αναπνευστική συσκευήσας, την οποία δε θα πρέπει να αφήνετε στο αυτοκίνητο ή εκτεθειμένη στον καυτό ήλιο.Η ζέστη του καλοκαιριού είναι εδώ και για μερικούς ανθρώπους, αυτό μπορεί να επιφέρει αύξηση στις εξάρσεις του άσθματος. 
   
 • Δευτέρα 13 Ιούν 2016
  Τα εισπνεόμενα κορτικοειδή μειώνουν τη συχνότητα των επαναλαμβανόμενων συριγμών στα παιδιά προσχολικής ηλικίας. 

  Η ανασκόπηση αποκάλυψε ότι τα εισπνεόμενα κορτικοειδή αποτελούν μια αποτελεσματική θεραπεία για την πρόληψη των παροξύνσεων σε δύο ομάδες παιδιών προσχολικής ηλικίας:

  1. παιδιά με επίμονο άσθμα, με συχνά ή χρόνια συμπτώματα από το αναπνευστικό, και
  2. παιδιά με διαλείπουσα νόσο, με συριγμό που εμφανίζεται συνήθως μετά από κάποια ίωση του ανώτερου αναπνευστικού»   
123 Αντικείμενα. Σελίδα 8/13
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12